ראשית יש לבדוק את הרווחיות של הפעילויות אצלך בעסק, על פי מרכזי רווח. במידה ופעילות מסוימת אינה רווחית מומלץ לבדוק מה ניתן לעשות על מנת להפכה לרווחית ובמידת הצורך לסיים אותה. חשוב לבדוק את עלויות כוח האדם אצלך בעסק. העסקת עובדים היא דבר יקר ולעיתים ניתן לצמצם את מספר העובדים ולחסוך כסף רב. חשוב לבדוק את עלויות הרכבים והביטוחים בעסק ולייעל אותם במידת הצורך. לאחר ביצוע ההתייעלות הנדרשת, תוכלו לעבור לשלב הבא.
חשוב לבדוק באופן מקיף ויסודי את ההתחייבויות הכספיות שהעסק נטל על עצמו, באופן כזה שסך ההתחייבויות שהעסק משלם כל חודש אינו עובר את סך הרווח הפנוי שנשאר בעסק לאחר תשלום ההוצאות. לדוגמא עסק שמכניס 100 אש"ח בממוצע חודשי ומוציא 90 אש"ח ,לא יוכל להחזיר יותר מ 10 אש"ח בחודש . לאחר הבדיקה שלכם, יש להקטין, במידת הצורך את ההתחייבויות החודשיות כך שיתאימו לרווח הפנוי שלכם או במילים אחרות ליכולת ההחזר שלכם. אם מדובר על הלוואות שנלקחו על ידי העסק יש למחזרם ולהקטין את ההחזר החודשי שיתאים ליכולת ההחזר של העסק. לאחר שתבצעו את התאמת ההתחייבויות של העסק ליכולת ההחזר שלו בפועל תוכלו לעבור לשלב הבא.
חשוב מאד לנהל(מומלץ בטבלת אקסל) את ההוצאות (כגון המחאות שנתתם לספקים) מחשבון העסק אל מול ההכנסות הצפויות כך שתוכלו להכין את עצמכם לפערי תזרים, אם ייוצרו, ולא להיות מופתעים ע"י הבנק שמודיע לכם על חריגה בחשבון שלא צפיתם אותה, סיטואציה מאד לא נעימה לכם ולבנק המלווה. רצוי לקבוע תאריך קבוע בחודש לתשלום לאחר שגביתם את ההכנסות והן הופקדו בחשבון. עסקים רבים לא מנהלים תזרים מסודר ונקלעים לקשיים בבנק שמובילים פעמים רבות להגבלת החשבון ,מצב המקשה על ניהול החשבון בבנק. לאחר שתנהלו תזרים מסודר תוכלו לעבור לשלב הבא.
בעבודתנו כיועצים עסקיים אנו פוגשים בלקוחות רבים שלא מנהלים תשלומי ספקים ולא נהנים מאשראי הכי "זול" בעסק שנקרא אשראי ספקים, עליו לא תשלמו ריבית. הספקים שלכם הם מקור שעליו אתם יכולים להישען בניהול האשראי שאתם נותנים ללקוחות שלכם. הלקוחות שלכם פעמים רבות דוחים את התשלום וגורמים לעסק שלכם בעיות תזרימיות. חשוב מאד לנהל גבייה מסודרת מכול לקוחות על מנת שתהיו ערוכים לתזרים של העסק שלכם ולהתמודדות עם ההוצאות. לאחר שתנהלו את אשראי הספקים וגבייה מלקוחות תוכלו לעבור לשלב האחרון.
חשוב שבכל עסק יקבעו יעדים להכנסות קבועות בעסק, כלומר שכל בעל עסק שיקבע לעצמו יעדים של הכנסות יחשב ויתכנן והכי חשוב יבצע תכנית פעולה על מנת שיוכל להגיע ליעדים שלו ובמידת הצורך גם לנהל מבצעים או הנחות תקופתיות על מנת לעמוד ביעדים. כל עסק יכול לייצר לעצמו הכנסות פאסיביות שייכנסו באופן קבוע .הכנסות אלו נובעות מהשקעות בנכסים או באפיקי השקעה אחרים אשר יעזרו לעסק לעמוד איתן בתקופות שבו הוא לא עומד ביעדי ההכנסות שלו.
ככל שתתכננו ותהיו מחושבים תוכלו להגיע לעצמאות כלכלית מהר יותר.
*הכותבים הם מומחים בתחום הליווי העסקי והפיננסי ובגיוס אשראי בנקאי וכן בתחום המכירות.
טופנט גלובל מימון והשקעות
נציגנו כבר מתפנה
היי צריכים עזרה?
דברו איתנו WhatsApp
WhatsApp us