ליווי עסקי ופיננסי לחברות

ליווי עסקי/ פיננסי לחברות יכול לבוא לידי ביטוי בהיבטים שונים, ולכל היבט יכולות להיות דרישות, יתרונות וסיכונים שונים.

להלן מספר היבטים מרכזיים של ליווי עסקי/פיננסי לחברות:

  • מימון חוב: מדובר בהלוואת כספים ממלווה, כמו בנק או משקיע פרטי, תוך הסכמה להחזיר את הסכום שנשאל עם ריבית לאורך זמן.  מימון חוב יכול לספק לחברה את הכספים הדרושים להרחבה, הון חוזר או צרכים תפעוליים אחרים, אך הוא גם כרוך בסיכון של כשל בהלוואה אם החברה לא יכולה לעמוד בהתחייבויות התשלום שלה.
  • מימון הון: כרוך בגיוס הון על ידי מכירת מניות בעלות בחברה למשקיעים. מימון הון יכול לספק לחברה את הכספים הדרושים לצמיחה והתרחבות ללא דרישה להחזיר את הכספים הנלווים. עם זאת, המשמעות היא גם שלמשקיעים יהיו זכויות בעלות ועשויים להשפיע על תהליך קבלת ההחלטות של החברה.
  • מענקים: אלו הם כספים שאינם ניתנים להחזר ,הניתנים על ידי סוכנויות ממשלתיות, ארגונים ללא מטרות רווח או מקורות אחרים כדי לתמוך ביוזמות עסקיות ספציפיות, כגון מחקר ופיתוח או קיימות סביבתית. מענקים יכולים להיות תחרותיים ביותר, ותהליך הבקשה יכול להיות מורכב.
  • תמריצי מס: ממשלות עשויות להציע הקלות מס, זיכויים או ניכויים לחברות העומדות בקריטריונים מסוימים, כגון השקעה במחקר ופיתוח או יצירת מקומות עבודה באזור מסוים. תמריצי מס יכולים לסייע בהפחתת נטל המס של חברה ולספק כספים נוספים לצמיחה והתרחבות.
  • מימון המונים: כרוך בגיוס הון על ידי שידול להשקעות קטנות ממספר רב של אנשים, לרוב באמצעות פלטפורמות מקוונות.  מימון המונים יכול לספק לחברה דרך לגייס כספים במהירות ועם פחות דרישות רגולטוריות מאשר צורות מימון אחרות. עם זאת, זה גם אומר שייתכן והחברה תצטרך לוותר על שליטה מסוימת על תהליך קבלת ההחלטות ומבנה הבעלות.

לכל אחד מההיבטים הללו של פתרונות מימון לעסקים ולחברות יכולים להיות יתרונות וחסרונות, וחשוב לשקול היטב את האפשרויות ולפנות לייעוץ מקצועי של יועץ פיננסי לפני קבלת החלטות כלשהן.

מה תפקידו של היועץ הפיננסי?

תפקידו של היועץ הפיננסי הוא לספק הכוונה וייעוץ ללקוחות במגוון רחב של עניינים פיננסיים כדוגמת אלה שציינו,
לרבות אסטרטגיות השקעה, תכנון פרישה, תכנון מס, תכנון עיזבון וניהול סיכונים.

תחומי האחריות של יועץ פיננסי הם לרוב:

  • הערכת מצבו הפיננסי של הלקוח: כולל סקירת הכנסות, נכסים, חובות והוצאות של הלקוח כדי להבין את מצבו הפיננסי הנוכחי.
  • פיתוח תוכנית פיננסית: כרוך ביצירת תוכנית פיננסית מותאמת אישית עבור הלקוח בהתבסס על מטרותיו, סיכונים וגורמים אחרים.
  • מתן ייעוץ השקעות: כרוך בהמלצה על השקעות ספציפיות על סמך היעדים הפיננסיים של הלקוח סיכונים ומעקב אחר ביצועי ההשקעות הללו לאורך זמן.
  • מתן ייעוץ לתכנון פרישה: כרוך בסיוע ללקוחות לתכנן את הפרישה על ידי הערכת צרכי ההכנסה מפנסיה, המלצה על אסטרטגיות חיסכון לפנסיה והצעת ייעוץ לגבי ביטוח לאומי וקצבאות פנסיה.
  • מתן ייעוץ לתכנון מס: כרוך במתן הדרכה לגבי אסטרטגיות השקעה יעילות במס, מיקסום ניכויי מס וצמצום חבויות המס.
  • מתן ייעוץ לניהול סיכונים: כולל מתן יעוץ לגבי אסטרטגיות ניהול סיכונים כדי להגן מפני אירועים בלתי צפויים.

בסופו של דבר, תפקידו של יועץ פיננסי הוא לעזור ללקוחות להשיג את יעדיהם הפיננסיים ולספק הכוונה ותמיכה לאורך כל התהליך.

טופנט גלובל בע״מ054-2916181

למידע נוסף השאירו פרטים

מאמרים נוספים

יצירת קשר

אנחנו כאן לעזור לכם ספרו לנו על עצמכם ואיך נוכל לעזור